English Česky Italiano

Štupartská 769/18
11000 Praha 1 ● Staré Město

INFO&REZERVACE
+420 222  311 791
info@vinodivinopraha.cz

NEWS & EVENTS

SILVESTROVSKÉ MENU

SILVESTROVSKÉ MENU

31 prosince 2016
>>
DÁRKOVÉ POUKAZY DO VINOdiVINO

DÁRKOVÉ POUKAZY DO VINOdiVINO

25 prosince 2016
>>
24/25.12.2016 - ŠTĚDRÝ DEN - RESTAURACE UZAVŘENA

24/25.12.2016 - ŠTĚDRÝ DEN - RESTAURACE UZAVŘENA

24 prosince 2016
>>
VÝBĚROVÉ GRAPPY A LIKÉRY

VÝBĚROVÉ GRAPPY A LIKÉRY

01 prosince 2016
>>
I SAPORI DELL'EMILIA ROMAGNA

I SAPORI DELL'EMILIA ROMAGNA

14 října 2016
>>
CHUTĚ ITALSKÝCH REGIONŮ: Puglia

CHUTĚ ITALSKÝCH REGIONŮ: Puglia

27 září 2016
>>
UZAVÍRKA RESTAURACE - od 04/07 do 12/07

UZAVÍRKA RESTAURACE - od 04/07 do 12/07

04 července 2016
>>
DUBEN 2011 - DUBEN 2016

DUBEN 2011 - DUBEN 2016

04 dubna 2016
>>
Degustace s Hvězdami

Degustace s Hvězdami

11 prosince 2015
>>
Bílý lanýž

Bílý lanýž

06 listopadu 2015
>>
PRAGUE COUSINE

PRAGUE COUSINE

20 června 2015
>>
ČESTNÉ VYZNAMENÁNÍ ZA KVALITU POUŽÍVANÝCH SUROVIN

ČESTNÉ VYZNAMENÁNÍ ZA KVALITU POUŽÍVANÝCH SUROVIN

29 dubna 2013
>>
MODENA NA TALÍŘI -  EXKLUZIVNÍ KUCHAŘKA

MODENA NA TALÍŘI - EXKLUZIVNÍ KUCHAŘKA

25 února 2013
>>

Management

 

SIMONA MAVER- ředitelka, sommeliérka 

 simona.jpg

Svět jídla a vína byl vždy její vášní, se zvědavostí a zapálením kráčela ve stopách svého otce. Po absolvování kurzu u Italské asociace sommeliérů v Bergamu se v roce 2012 se Simona stává sommeliérkou.

Aktivní spolupráce na území Lombardie, vyvíjená prostřednictvím Asociace,  jí umožnila získat větší znalosti a praktické zkušenosti v oboru.  V roce 2014 získává s velkým úspěchem titul Oficiální degustátor Italské asociace sommeliérů.

Poté, co mnoho let pracovala v rodinné firmě ve svém rodném městě Bergamu, se rozhodla pokračovat ve své kariéře v zahraničí a zamířila rovnou do Vino di Vino, jehož se v dubnu 2015 stává ředitelkou. Vstřícnost a vyvíjené úsilí jí umožňují ještě více posílit již tak dobře sehraný team.

Její vizitkou je srdečnost, profesionalita a stálý úsměv na tváři.

 

MATTEO L'ALTRELLI - kuchař

 matteo.jpg

Narozen ve městě Foggia v roce 1975, kde také o dvacet let později  odmaturoval. V roce 1999,  v Termoli (CB) opět nastupuje do školy v oboru kuchař, aby zde prohloubil své znalosti. Poté začíná pracovat  v hotelu Holiday ve Foggie a následně dva roky v hotelu Palazzo v Sant’Elena.

V roce 2010 má na starosti jako hlavní kuchař restauraci Il Chiostro v hotelu Palazzo v Sant’Elena di Foggia. V roce 2011 přijíždí do Prahy, aby načerpal nové zkušenosti v mezinárodní kontextu a uplatňuje se v restauraci Pepe Nero. Nyní jako pravá ruka šéfkuchaře Maria tvoří součást kompaktního týmu naší restaurace a právě zde začíná další vzrušující zkušenost jeho profesní kariéry.  

 

MICHELA ANTONACCI, cukrářka, II. kuchařka

IMG_0074.JPG

Narodila se v Desiu v roce 1989 a v roce 2008 získala maturitu na střední hotelové škole C. Porta v Miláně. Během dvouletých pracovních pobytů,  nejprve v Miláně a poté v Římě, získala mnoho pracovních zkušeností voblasti cateringu. 

Její pracovní zkušenosti v rodné oblasti se prohloubily především během spolupráce s milánskou restaurací Savini, kde pracovala jako cukrářka.

Do týmu Vino di Vino vstoupila v roce 2013 jako kuchařka a cukrářka; s velkou fantazií a schopnostmi se osobně stará o dezertní lístek. Jehonabídka dokáže ohromit i jazýčky těch nejnáročnějších klientů. Někdy   výběrem vyhledávaných dezertů, jindy dezerty připravenými dle klasickéitalské cukrářské tradice.

   

 

PAVEL ZAPLETAL

pavel.jpg

 

Čech, hovořící perfektně italsky, zahájil svoji kariéru jako barman v pražských hotelech.  Od jakživa milovník vín, převážně italských, se v roce 2005 přesouvá do Itálie, kde po absolvování několika prestižních kurzů v Trentu získává titul profesionálního sommeliera. Mezitím sbírá zkušenosti v Trentinu ve známých restauracích, např. D&D v Masso Sasso, v AL TRIVIO v restauraci hotelu NERO CUBO v městečku Rovereto.

Poté se vrací domů, do Prahy a začíná pracovat ve VINOdiVINO, kde uplatňuje své načerpané zkušenosti v nepřeberném množství italských i světových vín.

Vybaven dobrou znalostí dialektů a příjemným vystupováním,  dokáže navázat s klienty okamžité souznění.  Jeho přístup je nenucený, dokáže doporučit nejvhodnější kombinace k vybraným jídlům, ilustrovat  veškeré charakteristické rysy vybraného vína a provázet hosta průběhem celého večera.